Wednesday, June 29, 2011

i know you have your own reason.

"You get what you give. If you give without expectation, what comes around is ten times fold when you least expect it. Be patient. Good things come to those who wait. Just remember, what goes around always comes around."


"There are only two people who can tell you the truth about yourself - an enemy who has lost his temper and a friend who loves you dearly."


i dont know what's the exactly reason you ask me to remove your friends. you told me not to have your classmate pals as our mutual friend in fb. so, it's okay...maybe i'm not digest yet what you said. for my own sake. i'll know it sooner or later about this. 

again, i'm really sorry for keep questioning the ground behind all this. i still believe you had your own reasons to do that. you refuse to hurt me by telling me the reason is. i respect your decision because you are the one after my mom who always keep a good faith on me. you're always keep asking me to not easily give up and sad or sacrifice to whom that not totally deserve for it. i hope u'll not betray my trust to you. i'll be okay later. 

Thursday, June 23, 2011

terrrbaiikkk la matluthfi!

LOL = Laugh Out Loud! Haha

take a look!!



weird but true.

"Single doesn't mean alone. In a relationship doesn't mean together."


"when we hate someone, we will tell them without fear. but when we love someone, we are fear to tell them."


" we might be different, but we still be able to share everything."





"There are some situations where an apology wont be able to change a thing."




credit to KiVio ----> blog ---> mukabuku.

Monday, June 20, 2011

biar satu tapi tu la yang terbaik

hey girls and guys!! 


kalau korang dah ada pasangan yang ok, it is better for you guys or gays to stick with your partner. STICK WITH THEM. eh, wait. tapi aku macam mana?? shut up shifa'! haha..lebih baik korang bertahan dan kekal dengan pasangan korang compared with build a new relationship even it's allowed in our religion (Islam of kos). yup. it's nothing wrong kalau korang (kaum adam) nak open new "branches" tapi perhati dan muhasabah diri la dulu.


macam ni la perumpamaannya, kalau korang ada dua bijik kereta memang nampak bergaya tapi korang pernah terfikir tak setiap kereta tu ada ragam-ragamnya yang tertentu. well. memang la seronok kalau ada satu lagi sebagai ganti, tapi kena ingat jugak kadang-kadang dua-dua boleh rosak serentak. kalau da rosak macam ni, korang still terfikir nak cari yang ketiga pulak ka?? wow...mantop gitu!! haha

my lovely shoe! of kos la nope. 

yeah. x salah kalau korang nak memiliki yang ketiga tapi kena ingat jugak, yang ketiga pon tak terkecuali dari kerenah-kerenah tertentu. then, korang still nak cukupkan untuk jadi empat?? wow...again...super duper mantop aku bagi! hahaha..memang nampak hebat tetapi selalunya la kan, hanya pemilik lebih tahu tentang apa yang dimilikinya. susah senang hanya diketahui oleh orang yang memilikinya saja.


here you go. even ada satu tapi dia yang terbaik. of course la lebih bermakna daripada banyak tapi tak dak satu pon yang senonoh. hah! amik kau! kalau dia rosak, perbaiki la dia. and you even should know that kadang-kadang dia rosak bukan disebabkan dia sengaja nak rosak. tapi korang sebagai pemilik gagal bagi pengajaran yang sempurna. well. aku tau nobody's perfect. tapi at least, we must try our best, am i right?? pelis. cakap yes. YES! 


so, jangan la salahkan kereta rosak kalau korang tak pernah amik kisah pasal enjinnya. selalunya kereta yang diselenggara dengan baik akan kekal terbaik sampai kesudah. taaarraa!! hehe


Tuesday, June 14, 2011

my dear..

my dear,

peh lis la...jgn la buat hal cmni. cpat2 la sembuh. you know what, i miss you so much dear...and one more thing that important ever for you to know that i always love you..i dont care whatever they said about you. i know you are the best ever in my eyes. so peliz....i begged you...

.......

.......

.......

.......

.......

.......


.......

.......

.......

my beloved lappy~!!! 

peh lis get well soon my dear!! =(

Saturday, June 11, 2011

jangan tangisi apa yang bukan milikmu.

assalamualaikum wbt.

pagi ni aku baca artikel ni kat ruangan iluvislam.com. at first sight, bila aku tgk tajuk ni, buatkan aku terfikir benda ni banyak sangat terjadi disekeliling kita. hm..i mean kita ni sebgai manusia memang xkan lari dari kesilapan. dan selalu juga kita akan menangisi untuk benda yang bukan milik kita. even belum tentu lg akan jadi milik kita.

hehe...sebenarnya artikel ni more kepada diri aku. hm..bagi aku, memang la sia-sia utk kita tangisi apa yang bukan jadi milik kita. tapi sekadar melepaskan perasaan yang terbuku tu, ok la..asal kan jangan ambil masa yang lama. hm...well yeah.. Every heart has its own aches..i admit it! ;)


ingat, LIFE IS TOO SHORT FOR GRIEVING. so, x payah la nak bazir masa untuk benda2 cmtu. nak terhegeh-hegeh kat orang yang sia-siakan diri kita. dont worry girls, if person that you love didnt appreciate you, then others will appreciate you. they will be far better person than before this. read this entry for more detail.

rileks la sis...Life teaches you about who cares about you. Walk away from those that don't, and towards those that do. It's those that do that may change your life. aku pon pernah what jadi mcm ni jugak dulu. tapi xdak la sampai nak jejaskan benda lain. kena pro la sis haha..ala...kecewa tu memang la kecewa sebab x dapat apa yang kita nak. 

tapi at the end nanti, kita akan sendiri akan dapat jawapan kenapa benda yang kita nak tu x jadi milik kita. and x mustahil at that time you'll say : "terima kasih ya Allah sebab bagi petunjuk awl2 yang tu bukanlah terbaik utk aku. kalau x, aku xtau la apa yang akan jadi kat diri aku sekarang kalau benda tu jadi milik aku. entah lagi teruk apa." live, laugh, love, forgive and forget, life is to short to live with regrets, so love the people who treat you right, and forget the ones who don't!


hey.. that thing jadi kat diri aku sendiri kot. aku nampak sendiri keburukan yang ada bila benda tu bukan jadi milik aku. eh, wait. bukan ka kalau benda yang kita nak tapi x jadi milik kita memang buruk ja yang kita akan nampak??? hahaha...tapi kn, boleh jadi benda yang buruk bagi kita sebenarnya baik untuk orang lain kn?? hehe...hm...ada jugak possibility kat situ. x semua benda baik utk kita baik utk orang lain jugak kan..sometimes it can be bad for us. and even worst if we still having it! see?? as simple as that ja pon. Sometimes the right thing for one person is the wrong thing for someone else.

so, peeps!! jangan la tangisi benda yang bukan milik kita. stay motivated!! dont let such dumb things knock you down! jangan sia-siakan air mata yang sangat berharga utk benda-benda yang x berguna. it's normal guys for us to go through the changes in our life. Life is all about the SACRIFICE. You WIN some, you LOSE some, you just have to make the best with what you got. One day GOD will give us AN UNFORGETTABLE MOMENT. 

You know..Allah only gives you what He knows you can handle. So if life seems hard, remember that Allah knows you are strong enough to get through it. :)


  

Thursday, June 9, 2011

ummi ha...

hari apa entah baru-baru ni, ummi bawa aku p makan kenduri. ha....aku ingat da! kt taman rakyat! tapi aku x ingat hari apa. hehe...tapi tu da x penting. apa yang penting aku nak bagitau satu benda. yang buatkan aku agak tersentuh. touching sikit. huhu...gediks! tapi memang betul la..SIRIYUS ni.


story dia mcm ni, masa nak habis makan kenduri, tuan rumah tu bawa mak dia keluar sambil tu tegur mak aku. mak aku pon ckp la kt tuan rumah tu "syoknya tengok kak ada mak lg." aku tau mak aku time tu sedih. ya la..teringatkan tok aku la tu. erm..of kos la i mean mak kepada mak aku kn. aku tanya mak aku. so, here is my question,

aku : kenapa ummi cakap camtu pulak? selama ni ummi x seronok ka dengan tok?
ummi : bukan la along..seronok tau dak bila tengok orang yang da tua tapi still ada mak.
aku : owh..cmtu ka..hehe...kalau mcm tu, along pon seronok la ada ummi lg! hee~
ummi : tersenyum (dengar aku ckp cmtu)
tuan rumah : ha..camtu la anak..(sambil tersenyum kt ummi aku)

aku tau memang aku ni agak manja dengan ummi. tapi kan sangat-sangat berbaloi. sebab bila aku ada masalah,aku akan mengadu kat ummi. dia sangat memahami aku. dia akan nasihatkan aku dan peluk aku. dia x pernah cakap masalah aku tu berat sangat. ummi x pernah ckap kat aku yang masalah tu macam bodoh or what..NEVER! 

dia akan ckp kt aku something yg buatkan aku nmpk masalah tu sebagai peluang untuk aku buktikan yang aku different from others. peluang untuk aku buktikan pada orang yang slalu merendah-rendahkan aku yang aku jugak boleh berjaya. dan yang paling penting, buat masalah yang datang tu sebagai peringatan dari Allah utk aku lebih mendekatiNya. 

homaigod!!! u know what?? bila ummi peluk aku, rasa semua masalah yang aku hadapi tu hilang on the spot! hehe...btul la. x tipu. at the end, masalah tu akan selesai dengan mudah ja x lama dari tu. percaya la. 


p/s : peristiwa tu buatkan aku lebih hargai ummi selagi ada peluang dan kesempatan yang Allah kurniakan.