Monday, June 20, 2011

biar satu tapi tu la yang terbaik

hey girls and guys!! 


kalau korang dah ada pasangan yang ok, it is better for you guys or gays to stick with your partner. STICK WITH THEM. eh, wait. tapi aku macam mana?? shut up shifa'! haha..lebih baik korang bertahan dan kekal dengan pasangan korang compared with build a new relationship even it's allowed in our religion (Islam of kos). yup. it's nothing wrong kalau korang (kaum adam) nak open new "branches" tapi perhati dan muhasabah diri la dulu.


macam ni la perumpamaannya, kalau korang ada dua bijik kereta memang nampak bergaya tapi korang pernah terfikir tak setiap kereta tu ada ragam-ragamnya yang tertentu. well. memang la seronok kalau ada satu lagi sebagai ganti, tapi kena ingat jugak kadang-kadang dua-dua boleh rosak serentak. kalau da rosak macam ni, korang still terfikir nak cari yang ketiga pulak ka?? wow...mantop gitu!! haha

my lovely shoe! of kos la nope. 

yeah. x salah kalau korang nak memiliki yang ketiga tapi kena ingat jugak, yang ketiga pon tak terkecuali dari kerenah-kerenah tertentu. then, korang still nak cukupkan untuk jadi empat?? wow...again...super duper mantop aku bagi! hahaha..memang nampak hebat tetapi selalunya la kan, hanya pemilik lebih tahu tentang apa yang dimilikinya. susah senang hanya diketahui oleh orang yang memilikinya saja.


here you go. even ada satu tapi dia yang terbaik. of course la lebih bermakna daripada banyak tapi tak dak satu pon yang senonoh. hah! amik kau! kalau dia rosak, perbaiki la dia. and you even should know that kadang-kadang dia rosak bukan disebabkan dia sengaja nak rosak. tapi korang sebagai pemilik gagal bagi pengajaran yang sempurna. well. aku tau nobody's perfect. tapi at least, we must try our best, am i right?? pelis. cakap yes. YES! 


so, jangan la salahkan kereta rosak kalau korang tak pernah amik kisah pasal enjinnya. selalunya kereta yang diselenggara dengan baik akan kekal terbaik sampai kesudah. taaarraa!! hehe