Thursday, June 9, 2011

ummi ha...

hari apa entah baru-baru ni, ummi bawa aku p makan kenduri. ha....aku ingat da! kt taman rakyat! tapi aku x ingat hari apa. hehe...tapi tu da x penting. apa yang penting aku nak bagitau satu benda. yang buatkan aku agak tersentuh. touching sikit. huhu...gediks! tapi memang betul la..SIRIYUS ni.


story dia mcm ni, masa nak habis makan kenduri, tuan rumah tu bawa mak dia keluar sambil tu tegur mak aku. mak aku pon ckp la kt tuan rumah tu "syoknya tengok kak ada mak lg." aku tau mak aku time tu sedih. ya la..teringatkan tok aku la tu. erm..of kos la i mean mak kepada mak aku kn. aku tanya mak aku. so, here is my question,

aku : kenapa ummi cakap camtu pulak? selama ni ummi x seronok ka dengan tok?
ummi : bukan la along..seronok tau dak bila tengok orang yang da tua tapi still ada mak.
aku : owh..cmtu ka..hehe...kalau mcm tu, along pon seronok la ada ummi lg! hee~
ummi : tersenyum (dengar aku ckp cmtu)
tuan rumah : ha..camtu la anak..(sambil tersenyum kt ummi aku)

aku tau memang aku ni agak manja dengan ummi. tapi kan sangat-sangat berbaloi. sebab bila aku ada masalah,aku akan mengadu kat ummi. dia sangat memahami aku. dia akan nasihatkan aku dan peluk aku. dia x pernah cakap masalah aku tu berat sangat. ummi x pernah ckap kat aku yang masalah tu macam bodoh or what..NEVER! 

dia akan ckp kt aku something yg buatkan aku nmpk masalah tu sebagai peluang untuk aku buktikan yang aku different from others. peluang untuk aku buktikan pada orang yang slalu merendah-rendahkan aku yang aku jugak boleh berjaya. dan yang paling penting, buat masalah yang datang tu sebagai peringatan dari Allah utk aku lebih mendekatiNya. 

homaigod!!! u know what?? bila ummi peluk aku, rasa semua masalah yang aku hadapi tu hilang on the spot! hehe...btul la. x tipu. at the end, masalah tu akan selesai dengan mudah ja x lama dari tu. percaya la. 


p/s : peristiwa tu buatkan aku lebih hargai ummi selagi ada peluang dan kesempatan yang Allah kurniakan. 



0 comments: