Saturday, July 9, 2011

my superb students!

assalamualaikum.

wah!! aku tabik la kat student aku hari ni! tabik tahap cipan habaq ang! sampai aku pon meletup dan sound depa! hahaha....mana taknya weyh..tadi lepas aku ajar cara buat surat kiriman rasmi, aku mintak depa buat 2 group. 1 group consist about 6 students. 

ok. 1st group buat dengan baik sekali. aku puji la. yang group kedua ni ha. agak kurang ajar. yeah..aku tau most of members in that group were older than me. ya Allah....sabar ja la weyh.....rasa nak ja bagi penampar! huh~ nasib baik laki....so lucky la kan....

alamat pengirim
ok. now tell me, alamat pengirim. what the hell all of you wrote such weird address? and  it's even  never existed in this world. nama pengirim tu mungkin aku boleh consider lagi la. AWANG PUTIH BIN AWANG ITAM. sebab memang pernah dengar nama ni walaupun bukan 100% macam ni la. but dah macam taik cicak. hitam putih kan....taman durian busuk?? jalan tar hitam merah-merah sikit? ok, sucks! really sucks! kamon la...sapa yang nak dok kat taman yang namanya pon dah menggelikan. indirectly, ia menggambarkan personaliti ampa yang kureng. dan tak mau nak fikir logik! 

alamat penerima
well...ni lagi la..dengan nama penerima tak tulis dengan alamat yang entah apa-apa. memang lawak sangat bila baca. taman bukit bintang, jalan belakang pavilion pakmat kastam,05678 aloq cengkudu, ubi keledek, kentut busuk. what the fuuu???!!! is it ever existed pakmat kastam behind pavillion tu?? hello....pelish la....pavilion tu tempat membeli-belah yang berjenama oke? kalau dalam poket ampa tu setakat ada rm200-rm300 jangan dok berangan la nak beli-belah kat tempat camtu, oke? then tetiba ja pavilion tu dalam kawasan aloq cengkudu?? homaigosh......!!! nak tipu pon agak-agak la! satu dunia tau pavi tu kwasan wilayah persekutuan kuala lumpur la! dah la pavi tu kat kuala lumpur. negeri yang depa boh, kentut busuk. what?? kentut busuk?? yeah. tell me which hell of the country in malaysia yang ada nama kentut busuk? huh~ memang kena sound la tadi. 

perenggan pendahuluan
ya Allah...aku tak tau la nak cakap apa. nak kata bangang, tak la bangang sangat. nak kata cerdik, boleh ka bagi pujian tu? dah terang-terang aku suruh buat surat kiriman rasmi nyatakan sebab tidak hadir ke sekolah. ni pehal?? lain yang aku bagi tajuk, lain yang depa buat tajuk. tidak hadir ke perjumpaan abang long. dengan ejaan pon tunggang langgang. it's supposed to be PERJUMPAAN not PEJUMPAAN. 

isi pertama
ce baca alasan dia. sebab anak dia kencing tak lawas?? memang sah-sah la tak logik langsung kan? kahwin pon tak lagi. tetiba ja nak assume anak kencing tak lawas sebagai alasan tak mai sekolah. pergh~

isi kedua
again. as we knew, bila kita tulis surat ni selalunya perkara yang kita nyatakan dalam surat tu dah berlaku. in other words, past tense la kan lebih kurang. owh.....yang tak boleh blah, saya akan menghantar anak saya ke perubatan orang kampung. keadaan anak saya sangat kritikal. hey!! you'll send?? urgh~ *sigh*

perenggan terakhir
cuba ampa semua tengok kat tandatangan tu. siap ada love-love la segala. mabuk cinta agaknya kot students aku ni. pastu ada muka makhluk yang bertanduk lagi. hm...aku tak tau la..ouh wait! last sentence tu ha, abang long black water? again, black water?  which means = ayer itam, kedah. omaigod3!!!! tak perlu kot nak tulis black water tu....

kelakar memang kelakar. tapi kalau budak yang berumur bawah 12 tahun aku dapat terima. tapi yang tulis ni sebaya dengan aku. aku tak faham la. dah la terkandas dalam pengajian, but then bila bagi peluang, main-main dengan peluang yang ada. dari segi akhlak, personally bagi aku ianya kurang ajar. sebab aku mengajar depa. nampak tidak serius dengan apa yang diajar. 


kalau macam ni la perangai golongan yang dihormati, disegani dan dihormati, lebih baik lagi golongan yang bukan dari bidang agama tapi tahu hormat orang dan menghargai peluang yang diberikan. jangan dok perasan baguih sangat la dengan kopiah sebesaq bakul durian tu. tapi akhlak macam orang yang tak pernah belajar adab! biadap pulak tu! lost gak temper aku tadi dengan depa. dok main-main sangat! haih.....cabaran jadi cikgu....sabar ja la............nasib baik bersih. eh??

10 comments:

Aiskrim Goreng

hihihi ... ye ke dia wat mcm tu?.. ad pngaruh KL Gangster tak?.. harap2 lepas ni you leh wat ssuatu pasal student2 you ni.... hopefully ke arah yg lebih baik ok..

Virgo's Violet

aah. yg bsar2 n sebaya dgn sya plak 2..haih..xtau la t'pngaruh dgn kl gangster or what...ada gak kmungkinan 2 kn..hehe...hrap2 cmtu la..da xtau nk wat pa dgn diorg ni...huargh~ :'(

Cik Ca'ah

memainnya depa ni.

Aiskrim Goreng

awk pegi Setting > COmment

Comment Form Placement = POP-up Windom

Show Word Verification = NO

tadaaaaaa ...

Virgo's Violet

ca'ah : hm..tau xpa..geram la kdg2...besa la..darah muda org ckp...huhu..

Virgo's Violet

@ aiskrim goreng : thanks! i'm done! :)

nashanadz

hahah entry ni sangat beshh!!!

L-mi Redzz

hahahaha...sbar je lah ye...biasa la student la katakn..hik3.. =)

Virgo's Violet

@nashanadz : thanks yeah...i'm still new in blog's world. :)

@l-mi : hehe..mang pon..kalu x...xtau la...huhu

reza al-razi

huhu.. mcam2 hal.. sabo je la.. ;-)