Friday, July 8, 2011

nothing wrong being single.

okay sempena bulan baik, hari baik, aku nak tulis something pasal seorang singlet (baca : peng-single). aku taktau nak mula celah mana. jadi, aku redah ja ikot suka hati. kalau korang nak butthurt, aku taknak bertanggungjawab. sebab apa yang aku tulis ni berdasarkan apa yang aku nampak depan mata.


bagi aku, being single is not the ticket for you to keep playing around with anyone you like. aku paling menyampah pesen-pesen macam ni. ya, memang betul bila kau single, kau fikir suka hati kau la kan nak buat apa  pon. tapi, kamon la weh...everything got limits. termasuk apa yang kau buat. dan kalau kau memang jenis playgirl/playboy, aku nak nasihatkan kau tak payah la nak kapel-kapel segala. apa motif kau nak kapel sebenarnya pon aku tak faham la. setakat nak ada someone yang steady, yang akan ada when your ups and downs, but at the same time kau puas berseronok (baca : berfoya-foya) dengan orang lain ain't a good thing that you may practice. macam aku ni kan?? tak payah nak sakitkan hati mana-mana pihak. dan i'm not playing around with others feelings. baik dowh aku ni. hahaha... then, isn't one is better than two?


and peh lis...puh lis...peliss do reflect yourself, for the question "am i ready enough to commit in a relationship?" committing in a relationship is not one-sided job. you may be the beautifoolest/handsomest creature in the world that you think you may break people's heart as you wish, but remember, what goes around never comes in a triangle. haha...eh! eh! eh! bila dah declare, in the middle of the relationship, baru nak bangkitkan isu tak serasi la..isu semua ni salah pihak ni, pihak tu la segala. ouh..dulu before nak declare kau tak fikir pulak semua tu? ya la kan...dok mabuk cinta...orang kata mabuk kepayang kan...kentut yang busuk pon cakap wangi...ohoi....it's cliche, yet a fact. so, why not you stay (eh, not you la. me. hehe..ang da ada pengganti) single until you're ready enough to commit? because if you are not, you will commit as well, commit suide..haha...tapi kan...tak dak la aku terfikir sampai nak bunuh diri time tu. just menangis kat balkoni tu ja untuk lepas perasaan. pergh...ada jugak yang fikir aku nak bunuh diri time tu. orang atas rumah aku. dia siap bagi bear kat aku dan surat-surat pujuk aku dari menangis. rupanya dia takut aku bunuh diri sebab frust mengiring kot  (frust menonggeng tu old-school da la.) !! hahaha..ya la..dah dok atas balkoni. selalunya kalau perempuan kecewa nak bunuh diri,berdiri atas balkoni la kan..tapi aku tak..aku dok atas balkoni tu ja. tak berdiri pon. betapa kuatnya iman aku time tu. hahaha..x terjun dari balkoni tu kan...ok what...hoho...


ahh. senang citer macam ni lah. 14 Februari bukanlah satu tarikh yang kau perlu tergesa-gesa cari pasangan kerana takut diejek ataupon takut bakal keseorangan kerana masih tiada pasangan, lalu kau menjadi desperedo dan menyauk saje sesapa yang berada dihadapan mata korang bak menyauk spender basah sebab dah terlambat nak pergi kelas. hahaha.. NO! take your time. betul-betul amek masa untuk mencari pasangan yang betul-betul meant to be with you, insyaAllah sampai syurga, kalau kena caranya. bukan sebab semata-mata nak meraikan tarikh yang menjadi momokan manusia kini. siapakah tu? *terasa* haha...nampak benor nipunyer...


and, nak cari soulmate bukan semudah menyelesaikan masalah 1+1=3 (habaq mai kat aku cikgu math mana yang ajar 1+1=3?? haha), ia lebih daripada itu. jangan berfikiran cetek secetek banjir di johor. fikirlah sedalam-dalam sedalam Laut Mati kalau korang tak pandai berenang, kompom korang akan mati terapung. faham maksud aku? haha...tak..tak..maksud blogger ni nak sampaikan. hee~ bukan aku tolak hakikat manusia diciptakan berpasangan, it's not the matter. orang tepat yang hadir pada masa yang tepat bersama perasaan yang tepat the matters. but how kalau dah jumpa orang yang tepat tapi masa yang salah? i mean jumpa orang yang tepat dimasa yang tak berapa tepat ek?? haha...jadik persoalan buat diri aku jugak sebenarnya.  ahh..abaikan. wah..wah..wah...erk...

thanks to terfaktab for the tips! :)