Sunday, October 30, 2011

heartless.


aku tak tahu apa yang sedang aku rasa sekarang...kenapa masa lepas aku sekarang makin mengejar aku..lagi jauh aku pergi, makin dekat...

dan..

aku pulak..tak faham apa yang aku rasa..sakitkah?? sedihkah?? geramkah?? dendam??mungkin aku dah lali dengan semua tu..tak perlu la nak menyakiti aku dengan cara tu..ruthless man ever! tak perlu nak buat semua tu untuk cemburukankan aku. aku dah faham permainan hang. aku tak cemburu. cuma aku tertanya tak cukupkah dengan apa yang telah hang buat kat aku selama ni? perlu ka nak seksa aku lagi? aku dah ada hidup aku sendiri.

tolong lah..

aku bukan orang yang senang macam hang. aku perlu berusaha keras untuk itu. aku perlu berusaha keras demi masa depan aku. aku bukan semula jadi pandai macam hang. cukuplah hang. tak perlu nak sakiti aku lagi. aku diam tak bermakna aku ikut saja rentak hang. aku serah pada Allah semua tu. kebahagiaan hang tu bila-bila saja Allah boleh tarik. jangan terlalu bermegah dengan cinta yang mudah hang miliki tu. kerana dengan kuasa Allah, dengan mudahnya juga Allah bolak balikkan hati hang. 


betul kata orang, once you love someone,even after you move on, it will hurt to see them with someone else. yeah. it's hurt. but it even more hurting me if i keep go on with you and there's nothing we can fixed up anymore unless put an end between us. that's it. kenapa hang buat camni ha?? ouh. hang suka tengok aku sedih sambil perhati kebahagiaan hang dengan perempuan tu? TIDAK SAMA SEKALI. aku takkan mudah tunjukkan kesedihan aku depan orang. terutama orang macam hang. 

Derita atas kebahagiaan orang lain adalah lebih baik daripada bahagia atas penderitaan orang lain. :) sebab kebahagiaan hang kecapi tu takkan kemana. what goes around, comes around.

aku tahu, sekuat mana pon hang, hang takkan mampu tandingi ketabahan aku sebagai seorang perempuan. dan aku sangat yakin dengan itu. mind that.  

Saturday, October 29, 2011

T.E.S.T.I.N.G

Thursday, October 20, 2011

welcome..

welcome to facebook.
the place where people add you as a friend and walk past you in the street.
where the relationships are perfect, 
liars are telling the truth,
where your enemies visit your profilethe most.
and even though you write what you are really thinking..
someone always takes it the wrong way 
and people think your status is about them.



Sunday, October 9, 2011

special edition post.

assalamualaikum.


hee~ hari ni 10.10.2011. you know what?? today's his birthday! err..i mean, my inspiration. who inspired me most all this while after my mom. eh! mana boleh ummi aku dibelakangkan! no..no..no...*sambil goyangkan jari telunjuk* haha

actually aku tulis entry ni dah blushing muka aku. =,=" sebab aku tak pernah tulis or express something yang eerrr...you know what i mean..but the thing is aku nak appreciate dia sebagai my best motivator. that always inspired me till where i am right now. it's such meaningful to me. he's always be by my side upon my ups and downs. he's also the best listener. aku tak tau nak cakap camna. yes. dia pendiam. seorang yang sangat pendiam. but it doesnt mean he's not a good listener. in fact, he's also a good solver. he knows what to do whenever i was down. he had courage me a lot. 


but apa yang aku tak sangka, birthday aku bulan lepas, dia buat dua entry 1 dan entry 2 khas untuk aku. pergh!! unexpected kot! sumpah terharu. *sobs* then, dia hantar hadiah untuk aku. dia bagi novel kot! 5 tahun 5 bulan karya hlovate. aku ni bukan minat novel pon. tak suka pon novel. sekali dia hadiahkan novel tu kat aku. mau tak mau kena belajar suka la baca novel. tapi best ah novel yang dia bagi tu. lain dari yang lain kot! :D  hee~  siap dengan kad wish birthday. wah...double tripple terharu aku untuk birthday aku tahun ni. buat kali ini paling bermakna. :) dengan ummi aku kol aku dan doakan kesejahteraan aku dunia akhirat. 

lagipon sekarang ni dia tengah busy dengan final exam dia. konfom tak sempat punya la nak baca entry yang aku buat khas untuk dia la. :P yang penting he'll excel in his study. :) sebenarnya banyak lagi yang dia buat which inspired me till who i am today. tapi tak perlu la nak cerita semuanya kat sini. biar aku sorang ja yang tau. rahsia kot! ewah..kelass kau maria! :D


ok, last but not least, happy birthday Kiko Violet yang ke-20! sweet twenty! :) aku nak bagi lagu kat dia sempena birthday dia kali ni. hee~ yang penting aku rasa lagu ni sesuai kot untuk dia. anyway, a million of thanks to you for makes my life full with inspiration of yours. really appreciate it. :)