Saturday, November 26, 2011

after a long break up.


he met her after a long break up.

he told her ; sorry, i've met a new one, i have a new girlfriend and another future.
how about your life?

she closed her eys to hide her tears. remember all the memories she shared with him. she remembered how she shared his pain before his happy moment and how she loyal to him just to stay with him.

she kept the remains of her pride and collected her force,
smile and said ; sorry, but do i know you?

p/s > dialog atas tu tak wujud. yang wujud hanya last sentence tu ja. yang lain rekaan semata-mata. hihi..

Wednesday, November 23, 2011

ouh. really? =,="

Friday, November 18, 2011

rahsia a.k.a secret.

'rahsia memang dibuat untuk dibocorkan pun. cuma lambat atau cepat ja, you choose'

ouh. nice status my friend! gila mengundang. tapi kau tak tau ka bukankah ianya satu amanah? perlu ka bocorkan kalau ianya berkaitan rapat dengan keaiban orang tu? patut la makin tak boleh dipercayai. ouh. dunia ni memang dahsyat. sorry. aku tak dapat like status hang tu. sebab aku dislike it. HAHA!


banyak sangat benda yang fake kat luar sana. especially dalam fb. lain sangat dari relitinya. luar cakap lain, dalam fb lain. tak sama dengan prinsip dia kat luar. tak boleh nak jangka orang tu macam mana. sebab tau surface ja. inside of them, tak tau macam mana. gila scary. 

p/s> i can see many people are different between their real life and fesbuk life. maybe fesbuk is the new tv channel where many actor and actress are born. fake oh fake...=_='

goodbye..baby goodbye!

Friday, November 11, 2011

tafsiran perempuan garang.

assalamualaikum.

kenapa aku tertarik pada perempuan garang eh? aku pon tak pasti. tapi aku boleh list kan beberapa sebab kenapa aku suka perempuan garang. sunat betul dan harus salah. means, tak semestinya betul. ni pada pandangan aku. hehe

1. tegas.
- korang pon tau kan bila perempuan tu nampak garang, automatik dia nampak macam tegas. huuuu...korang jangan main-main dengan dia. once dia buat keputusan, dia akan tetap dengan keputusan yang dia buat. jangan la nak cabar dia. sekali dia sahut cabaran tu, terkedu hang! amek kaw! dia akan pendam segala lontaran negatif yang orang bagi and buat something yang unexpected untuk buktikan yang dia tak macam orang lain sangka. diam-diam dia tak bermaksud dia mengalah. she's not a loser, indeed she's trying her best to prove that she can also do it. dalam diam dia berusaha kot. tapi kan...tak jugak...nampak ja macam batu, tapi hati dia lembut. dalam hati ada taman. huahuahua...

macam yuri snsd. dia menarik sebab garang. inspirasi untuk buat entry ni. :)

2. play hard to get.
- eerrr..you know, bila perempuan tu nampak garang, mesti la tak semua orang berani masuk line kan. mana la tau tetiba ja dia sergahnya korang, mau tak malu sepasal ja. haha...tapi yang tu la buatkan orang lagi nak mendekati dan kenal perempuan tu. tapi yang untungnya, aku tengok kawan-kawan yang dapat perempuan garang ni, diorang jenis setia. susah nak pandang orang lain. queen control? ouh. tu aku tak tau. ala...tak garang pon ramai ja perempuan yang jadi queen control kan? hoho.. hee~ kawan aku cakap, lagi perempuan tu play hard to get, lagi la laki tu akan put more harder effort to get that girl. eh??? really?? jawab sendiri la ek. 

3. menarik.
- yaw!!! bagi aku, bila aku tengok perempuan yang garang ni, dia mesti ada personaliti yang menarik. siyesly aku cakap. bila aku kenal diorang betul-betul even tak 100% aku rasa diorang ni sangat menarik. diorang ada personaliti yang menyerlah. once dia bercakap, pergh...semua orang akan pay attention compared to perempuan yang memang dah sedia suka bercakap, chatter box, sebab idea dia mesti bernas. kalau tak bernas pon, tapi still dalam kategori bernas. kehkehkeh... cuma orang yang tak kenal diorang je yang akan cakap diorang ni sombong. tu la...jangan jump to the conclusion terus. tak kenal maka tak cinta. hihihi..

tengok la bila yuri senyum sekali. grrrr...

4. nampak mahal.
- eh...aku tak cakap perempuan yang tak garang nampak murah ek..maksud aku mahal kat sini senyuman. hehe..ok. SENYUMAN. perempuan yang nampak garang ni bukannya jenis suka senyum. especially kat orang yang diorang tak kenal. lagi la diorang kedekut nak senyum. tapi kan...sekali dia senyum, wooowww!! menariknya senyuman dia. huhu..aku pulak yang jeles. apa hal? =,=' tapi memang betul la. aku perhati camtu la. perempuan yang garang sekali dia senyum cukup buat orang terasa dihargai. eh? macam mana eh..maksud aku, buat orang tu rasa bertuah la sebab perempuan yang jarang tengok dia senyum merata-rata, sekali tengok kita dia senyum. haih. luruh jantung aku! ala..tu sebab dia kenal aku. memang dia kena senyum la kan? kalau tak, memang kena ketuk dengan aku la satgi. haha.


p/s > aku bukan les ok. cuma aku suka perhati perwatakan orang perempuan. it's due to every girl has 3 personalities. when she's with her FAMILY. when she's with her FRIENDS. when she's with HIM. ouh. drama banyak gila. best ditonton sambil makan popcorn. haha..get it? 

Tuesday, November 8, 2011

unable to describe.

hang tau apa perasaan aku sekarang??? 



yes. i'm totally DISAPPOINTED. :) THANKS A LOT.

Monday, November 7, 2011

aku bakal gemuk. yaaahhhooo!!

assalamualaikum wbt.

first of all, aku nak ucapkan selamat hari raya aidiladha. harap-harap dapat hayati makna korban la noh. jangan berkorban for nothing pulak. oopss.

ok. aku tak tau la kenapa sejak balik rumah cuti mid-sem ni, aku makan banyak. setiap kali pi beraya rumah orang, mesti aku akan makan. makan banyak pulak tu. dah la tu, aku makan dengan selera sekali. macam tak makan kat rumah orang yang aku pi beraya sebelum tu. haha.

ouh. aku tak tau la. tau-tau ja la raya haji ni banyak bukan main daging. of kos menu yang tuan rumah masak tu berasaskan daging. uih..konfom lemak aku naik. berat badan aku naik. yes!!! aku suka!

Tuesday, November 1, 2011

ianya sangat berharga.

Ditinggalkan adalah PENGALAMAN BERHARGA kerana kita kenal baik buruk seseorang tu dulu sebelum kita menerima padah olehnya di kemudian hari. Pengalaman kau dapat lebih berharga dari orang yang sentiasa bahagia sebab dia hanya tahu ketawa tanpa duka dan tak sedar kesilapan diri sendiri. Bila masa berubah, kau berubah dan ada hidup baru, kau akan rasa betapa bersyukurnya ditinggalkan dan tak bersama Dia. PERCAYALAH.