Friday, November 11, 2011

tafsiran perempuan garang.

assalamualaikum.

kenapa aku tertarik pada perempuan garang eh? aku pon tak pasti. tapi aku boleh list kan beberapa sebab kenapa aku suka perempuan garang. sunat betul dan harus salah. means, tak semestinya betul. ni pada pandangan aku. hehe

1. tegas.
- korang pon tau kan bila perempuan tu nampak garang, automatik dia nampak macam tegas. huuuu...korang jangan main-main dengan dia. once dia buat keputusan, dia akan tetap dengan keputusan yang dia buat. jangan la nak cabar dia. sekali dia sahut cabaran tu, terkedu hang! amek kaw! dia akan pendam segala lontaran negatif yang orang bagi and buat something yang unexpected untuk buktikan yang dia tak macam orang lain sangka. diam-diam dia tak bermaksud dia mengalah. she's not a loser, indeed she's trying her best to prove that she can also do it. dalam diam dia berusaha kot. tapi kan...tak jugak...nampak ja macam batu, tapi hati dia lembut. dalam hati ada taman. huahuahua...

macam yuri snsd. dia menarik sebab garang. inspirasi untuk buat entry ni. :)

2. play hard to get.
- eerrr..you know, bila perempuan tu nampak garang, mesti la tak semua orang berani masuk line kan. mana la tau tetiba ja dia sergahnya korang, mau tak malu sepasal ja. haha...tapi yang tu la buatkan orang lagi nak mendekati dan kenal perempuan tu. tapi yang untungnya, aku tengok kawan-kawan yang dapat perempuan garang ni, diorang jenis setia. susah nak pandang orang lain. queen control? ouh. tu aku tak tau. ala...tak garang pon ramai ja perempuan yang jadi queen control kan? hoho.. hee~ kawan aku cakap, lagi perempuan tu play hard to get, lagi la laki tu akan put more harder effort to get that girl. eh??? really?? jawab sendiri la ek. 

3. menarik.
- yaw!!! bagi aku, bila aku tengok perempuan yang garang ni, dia mesti ada personaliti yang menarik. siyesly aku cakap. bila aku kenal diorang betul-betul even tak 100% aku rasa diorang ni sangat menarik. diorang ada personaliti yang menyerlah. once dia bercakap, pergh...semua orang akan pay attention compared to perempuan yang memang dah sedia suka bercakap, chatter box, sebab idea dia mesti bernas. kalau tak bernas pon, tapi still dalam kategori bernas. kehkehkeh... cuma orang yang tak kenal diorang je yang akan cakap diorang ni sombong. tu la...jangan jump to the conclusion terus. tak kenal maka tak cinta. hihihi..

tengok la bila yuri senyum sekali. grrrr...

4. nampak mahal.
- eh...aku tak cakap perempuan yang tak garang nampak murah ek..maksud aku mahal kat sini senyuman. hehe..ok. SENYUMAN. perempuan yang nampak garang ni bukannya jenis suka senyum. especially kat orang yang diorang tak kenal. lagi la diorang kedekut nak senyum. tapi kan...sekali dia senyum, wooowww!! menariknya senyuman dia. huhu..aku pulak yang jeles. apa hal? =,=' tapi memang betul la. aku perhati camtu la. perempuan yang garang sekali dia senyum cukup buat orang terasa dihargai. eh? macam mana eh..maksud aku, buat orang tu rasa bertuah la sebab perempuan yang jarang tengok dia senyum merata-rata, sekali tengok kita dia senyum. haih. luruh jantung aku! ala..tu sebab dia kenal aku. memang dia kena senyum la kan? kalau tak, memang kena ketuk dengan aku la satgi. haha.


p/s > aku bukan les ok. cuma aku suka perhati perwatakan orang perempuan. it's due to every girl has 3 personalities. when she's with her FAMILY. when she's with her FRIENDS. when she's with HIM. ouh. drama banyak gila. best ditonton sambil makan popcorn. haha..get it? 

9 comments:

yuyu aziz

ala...saye tak garang la awak...hehe..

btw, nice post. see the negative from a positive side!

aliya atina

i like this post !

ayuni

hee..tp kbykn lelaki xbrani nk dkt dgn pmpuan grg.. =P

Aien Not Alien

kihkihkih...suatu masa dahulu pernah dikategorikan sebagai perempuan garang sebab :

anak kedua dari 8 beradik = angah (selalu angah garang2 kan??), raut wajah tanpa senyuman kelihatan keras (nampak garang orang komen), jarang2 senyum, ajar junior kawad kena tegas (ni masa dekat UiTM la...)

itu dulu..sekarang da rajin senyummm..hihihi..

mikeyvio

@yuyu : huu~ xgarang eh?? sy silap nmpknya. huhu

@aliya : like?? huahuahua

@ayuni : hm..tau xpe..byk cmtu. btul2 brani je blh knal ppuan cmtu.

@aien : hahaha..tau xpe. angah slalunya mang garang pon. tmbh plak aien komander. mang lg la garang kn. huu~ tkut2..hehe..skrg da keja. xkn nk grang lg kot. kang lari pkerja bwah. hehe

Cik tikah

cik tikah garang. caya x? hehe.. :P

mikeyvio

hee~ xknal xtau la garang ke x. kna knal dlu. xley nk tfsir mlalui alam mya je. hehe

IqaNi

sy cuma grang dgn adik jo. ;)

mikeyvio

hee~ sy grang dgn sume org. haha