Monday, January 23, 2012

C.A.R..E.L.E.S.S

aku tak ada idea la nak menulis. since aku tengah stuck lately ni. where you've been?? sobs. :'( 

aku nak cakap pasal careless or so-called cuai. aku memang careless. even the small thing pon aku boleh careless. macam mana la aku nak handle benda yang besar-besar? haisy...and even aku dah ambil precaution step untuk elak dari ke-careless-an aku. but still tetap akan careless. 


aku takut sangat perangai aku ni akan buat orang sekeliling aku terasa hati. seolah-olah aku macam tak hargai depa. no. aku hargai ampa semua. cuma tu kelemahan aku. aku takut nak deal dengan orang especially bab hati dan perasaan. it's not something that i can play with it as i wish. aku cuba yang terbaik untuk tak careless. aku akan pastikan semuanya selamat dengan aku. padahal dalam hati aku, ya Allah...tolong la aku untuk hadapi semua ni. 

kawan aku ada pesan, it's ok to make mistakes. but after all we need to learn from it. and sometimes aku rasa  aku ni tak belajar apa-apa. tetap buat dan ulang kesilapan yang sama. alhamdulillah. sekarang aku dah cuba untuk minimize kan semua tu. aku tetap akan mencuba.


after all, perangai ni buatkan aku low confidence dengan diri aku. its lowered my self-esteem. =,='

Saturday, January 7, 2012

ya Allah..

ya Allah..kuatkanlah aku untuk tempuhi dugaan yang sedang aku lalui ini..



Friday, January 6, 2012

afraid.

i'm really sorry. i can't accept it. i'm just afraid of being hurt again. aku tak bersedia. i'm so sorry again. i can't. really.